Email kldse
BEJELENTKEZÉS
  Felhasználó név:
 
  Jelszó:  
 

 

AKTUÁLIS

Fogyókúra kihívás

SISEL nyílt tájékoztató
Videók

SHIMODA Galéria

Cikkek, hozzászólások, gondolatok
Hírlevelek
Rafting túra jelentkezés
SHIMODA Sárga Angyal
sarga_angyal
Feliratkozás vállalati hírlevélre

Feliratkozás egyéni hírlevélre

SHIMODA Kft.  a facebook-on
facebook_logo

Web Counter
Látogató számláló / Web Counter

SISEL H2 generátor leírása

Molekuláris hidrogén (H2)

Az élet és az egészség alapja. Természetes, egészséges, mellékhatások nélkül!

Európában bizonyára egy összetevő sem fog akkor figyelmet kapni a következő években az egészségügyi ágazatban, mint a molekuláris hidrogén, mint a legerősebb és mellékhatás nélküli antioxidáns. Időközben világszerte több, mint 500 szakértői tanulmány jelent meg, amelyeket már jól ismert kiadványok is megjelentettek. A molekuláris hidrogén jótékony hatása több mint 130 betegség esetén bizonyított.

1. Mi a molekuláris hidrogén?

A hidrogén a leggyakrabban előforduló elem az univerzumban. A hidrogén az egyik fontos alkotóeleme a víznek, és csaknem minden szerves anyagban előfordul. Emiatt a hidrogén minden élő szervezetben megtalálható. Ez a legkisebb és legkönnyebb kémiai elem. Csupán egy elektronból és egy neutronból áll. Normál körülmények között a Földön nem fordul elő egyatomos hidrogén, csak molekuláris (két atomos) hidrogén. A vízben és szénhidrogénekben színtelen, szagtalan gázként található meg. A tiszta molekuláris hidrogén veszélytelen, nem mérgező és nem robbanásveszélyes. Az élelmiszeriparban csomagolásokban és hajtógázakban használják.
A molekuláris hidrogén rendkívül hatékony antioxidáns. A legtöbb szakember USA-tól Ausztráliáig, Japántól Nagy Britanniáig ismeri a gyógyító erejét a legelterjedtebb földi elemnek: a hidrogénnek.

A kétatomos, továbbiakban molekuláris hidrogén a legkiválóbb antioxidáns a Földön. A gyümölcsökben és zöldségekben található C és E vitaminok antioxidáns hatásához képest a különbség abban áll, hogy a C és E vitamin, mint antioxidáns egy redox-reakciót idéz elő (redukció és az ezt követő oxidáció). Az eredmény egy láncreakció. Egy molekula lead egy elektront és ezáltal saját maga válik szabadgyökké. Nem úgy, mint a hidrogén esetében. Ez csak a "rossz" gyököket köti meg, és az oxidáció hasznos folyamatát nem befolyásolja. Nem hagy hátra mellékterméket, mint például azt a C vitamin teszi. A molekuláris hidrogén jelző molekulaként működik és könnyen behatol a sejtekbe.

A hidrogénnek (H2) nincs mérgező hatása túladagolás esetén. A zöldség és gyümölcsök fogyasztása esetén történő vitamin felszívódást lehetetlenség összehasonlítani a hidrogén felszívódásával. A C vitamin elengedhetetlen az un. kollagén szintézishez, másrészt a molekuláris hidrogénnek vannak olyan tulajdonságai, amik a C vitaminnak nincsenek. Ez nem arról szól, hogy az egyik vagy a másik, hanem mindkettő…
Európában, Ázsiában (de már Magyarországon is) a hidrogénnel dúsított vizet 200-230 ml-es palackban, drágán árulják. Az ára eléri a literenkénti 10.000.- Forintot is.

Tudományos vizsgálatokkal kimutatták, hogy sok gyógyvízben magas a hidrogén tartalom. Például: Lourdes (Franciaország), Nordenau (Németország), Tlacote (Mexikó) és Hita Tenryiosui (Japán).
Egy japán professzor, Prof. Dr. Sanetaka Shirahata kiterjedt vizsgálatokat végzett több, mint 500 beteg bevonásával. Gyakorlatilag minden betegség esetén pozitív változásokat tapasztalt. Jelenleg több, mint 500 tudományos tanulmány létezik a molekuláris hidrogén 130 különböző betegségre gyakorolt hatásáról.

Befejezésképp: a szabadgyökök, vagy oxigéngyökök (reactive oxygen species / ROS) az un. "oxidatív stressz" által keletkeznek. Ennek a stressznek sok oka lehet (étkezés, idegeskedés, környezetszennyezés, dohányzás, alkohol, gyógyszerek, drogok). Ezek a szabad gyökök felelősek a megbetegedések többségéért, és felgyorsítják az öregedés folyamatát is. A szabad gyökök molekuláris hidrogén általi csökkentésével ez a folyamat visszafordítható.

Azaz, a H2-nek egy komoly mértékű, pozitív anti-aging (öregedésgátló) hatása van.

2. A molekuláris hidrogén fiziológiai funkciói


- megemeli a sejtek energiát (ATP stimuláns)
- kijavítja a DNS sérüléseit és a regenerálja a sérült sejteket
- rendkívül erős antioxidáns
- csökkenti a koleszterinszintet és a magas vérnyomást
- erősíti az immunrendszert
- emeli a dopamin és szerotonin termelést
- stimulálja a nitogén-oxid (NO) termelést, ezáltal javítja a szervek (különösen a szív és az agy) vérellátását, javítja az ingerületátvitelt.3. Egészségügyi problémák, amelyekre tudományosan kimutatható a molekuláris hidrogén pozitív hatása:


- krónikus fáradtság
- depresszió
- menopauza
- túlsúly
- cukorbetegség
- agyi megbetegedések, emlékezetprobléma, demencia
- Parkinson-kór
- Szklerózis-multiplex (SM)
- agyvérzés
- rák
- Glaucoma és macula-degeneráció (szembetegségek)
- köszvény
- fájdalom (analgetikumként hat, tehát fájdalomcsillapító)

4. A molekuláris hidrogén az egészséges emberek számára:

- javítja az erőnlétet
- emeli az agyteljesítményt
- javítja a hatóanyagok felszívódását és hasznosítását
- segít alvásproblémák esetén
- csökkenti a jetlag-et (ez az ún. időzónaváltás-szindróma, amikor a hosszú, kelet-nyugati irányú repülőutak során felborul a biológiai óránk)
- stimuláns férfiak és nők számára, sokféle tekintetben…
- elősegíti az öregedésgátlást (TS-X-szel és Eternity-vel kombinálva)
- segít bőrproblémák esetén

5. A hidrogén hatása az emberi testben

A hidrogén számtalan fiziológiai funkciót tölt be, és számtalan anyagcsere-folyamatban vesz részt. A hidrogén legfontosabb fiziológiai funkciói az alábbiak:

 - A hidrogén megemeli a sejtek energiáját

Több hidrogén a sejtekben több ATP-hez (adenosine triphosphate) vezet. Ezáltal a sejteknek több energiája van, jobban működnek és tovább élnek.

 - A hidrogén kijavítja a DNS sérüléseit

A hidrogén regenerálja a sérült sejteket. Védi a sejteket a káros behatásoktól, mint pl. a radioaktív sugárzás, környezeti ártalmak, gyógyszerek mellékhatásai, vegyszerek és egyéb méreganyagok. Valószínűleg a hidrogén a legfontosabb összetevő az emberi testben. Ösztönzi a redukciót és az oxidációs folyamatokat a sejtanyagcserében, és egyúttal a legfontosabb antioxidáns.

 - A hidrogén csökkenti a koleszterinszintet és a vérnyomást

A hidrogén ezen hatását tudományos közlemények és tanulmányok bizonyítják.

 - Erősíti az immunrendszert

Az emberi immunrendszert cellurális és humorális rendszerek alkotják. Az első, specifikus fehérvérsejtek, a T lymphocyták, a B lymphocyták, és a macrophage-ok működésén alapul. A második, a vérben keringő antitestekre utal.

 - Erősíti a interleukin-6 bioszintézisét

Számos publikáció mutat rá, hogy az interleukin-6 (IL-6)-nak neuroprotektív hatása van különböző idegsejt sérülésekre. Olyan neurodegeneratív betegségek, mint az Artzheimer-kór, Parkinson-kór, MS esetében az interleukin koncentráció csökkent. Ebben segíthet a hidrogén.

 - A hidrogén emeli a dopamin és szerotonin termelést

A dopaminnak jelentős befolyása van a szexuális működésekre, különösen a libidóra. A dopamin csökkenti a prolactin kiválasztást és az étvágyat is. Minél magasabb a vér dopamin tartalma, annál alacsonyabb az étvágy. Meg kell említeni a dopamin pozitív hatását a növekedési hormon kiválasztására is. A sejtek és szövetek regenerációjában is kulcsszerepe van.  A hidrogén dopamin szintjét emelő hatása jelen van az izolált idegsejtekben is. A hidrogén egészséges emberek vérében is megemeli a dopamin szintet.

 - A hidrogén serkenti a nitrogén-oxid termelést (NO)

Ezáltal az összes szerv vérellátását javítja, különösen a szívét és az agyét. A nitrogén-oxid (NO) olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a neuro-transzmitterek (idegi jelvivők). Ebben a szerepében hatással van az immunrendszerre, és megakadályozza a trombociták felhalmozódását, amelyek elzárják a sérült vérereket és elállítják a véráramlást. A nitrogén-oxid (NO) egyik legfontosabb fiziológiai funkciója az vérerek összehúzása és kitágítása. Ezáltal több vér jut a szervekbe. A több vér több oxigént, és tápanyagot jelent, ezáltal a sejtek működése javul. A jobb véráramlás hatása természetesen a női és férfi nemi szervek működésében is megnyilvánul.

6. Egészségügyi problémák, amelyek esetében a hidrogén pozitív hatását kimutatták

 A hidrogén és a krónikus fáradtság

A krónikus fáradtság szindróma (Chronic Fatigue Syndrome, CFS) az ICD-Codex (Codex International of Diseases) szerint betegségként van feltüntetve, és az amerikai Center for Disease Control szerint az alábbi tünetei vannak:

- több, mint 6 hónapon át tartó fáradtság
- hőemelkedés
- megfázás vagy torokgyulladás
- fájdalmas nyirokcsomók a nyakon
- megmagyarázhatatlan izomgyengeség és izomfájdalom
- fizikai tevékenység során fellépő fáradtság, ami legalább 24 órán keresztül fennáll
- fejfájás
- ízületi fájdalom duzzanat nélkül
- koncentráció hiány, emlékezetprobléma, feledékenység
- depresszió és/vagy alvászavar
Ezeknek a tüneteknek legalább 6 hónapig kell fennállniuk ahhoz, hogy megfeleljenek a CFS leírásának. A legtöbb CFS-re jellemző tünetet más krónikus betegségek is okozhatják, mint például a rák, szívgyengeség, gyenge immunrendszer, reuma és köszvény. Ezért ezeket a betegségeket ki kell zárni, mielőtt a CFS-t diagnosztizálják. Miután tudományosan igazolták, hogy a hidrogén emeli az ATP koncentrációt a szív- és izomsejtekben, a molekuláris hidrogén rendkívül pozitív hatással bír a CFS megbetegedésekkel szemben.

 A hidrogén és a depresszió

A depresszió az idegrendszer leggyakoribb megbetegedése. Németországban a lakosság 5%-a (4 millió ember) szenved depresszióban, világszerte 340 millió embert érint! Erősen emelkedik a megbetegedések száma, ennek gazdasági kára a gazdaságra több milliárd euró évente.

A depresszió tünetei:
- kedvetlenség
- érdektelenség
- kezdeményezés hiánya
- koncentráció hiánya
- csökkenő teljesítmény
- álmatlanság
- étvágytalanság
- csekély vállalkozó szellem
- az élet értelmetlenségének érzése
- csökkent libidó
- székrekedés
- általános pesszimizmus
- önbírálat
- félelem
- öngyilkosság gondolata
- hipochondriás panaszok
A neuro-transzmitterek, a dopamin, a noradrenalin és a szerotonin, mint biokémiai okok, döntő szerepet játszanak. Ezek koncentrációja mindenek előtt az agyban csökkent. Ennél fogva ezen elemek biológiai funkciója is csökkent. Miután a depressziós emberek agyában a noradrenalin, dopamin és szerotonin szint csökkenése kimutatható, kézenfekvő a hidrogén alkalmazása a panaszok ellen. A molekuláris hidrogénnek nincs mellékhatása, és nem lép reakcióba más antidepresszánssal.
 A hidrogén menopauza esetén

A menopauza esetén a hormontermelés fokozatosan csökken. Ezáltal az alábbi panaszok jelentkezhetnek:
- hőhullámok
- izzadékonyság
- alvászavarok
- szédülés
- depressziós hangulat
- idegesség
- félelem
- nyugtalanság
- ingerültség
- libidó hiánya

 A menopauza tüneteinek klasszikus kezelése nemi hormonokkal történik. Az évtizedek óta alkalmazott hormonterápia sok nő állapotán javít. Azonban ezt a hormonterápiát az utóbbi időben egyre több bírálat éri, mivel a kockázatokat (pl. rákos megbetegedések) nem lehet teljes mértékben kizárni. A menopauza alatti alacsony hormontermelést a sejtenergia hiánya okozhatja. Miután a sejtben történő ATP termelést emelheti a hidrogén, úgy a hidrogén emeli a hormontermelést is, és ezáltal javítja a menopauza alatt fellépő tüneteket. Mindezek tudatában a Sisel InnerChi for Her termék használata is erősen ajánlott.

Hidrogén túlsúly esetén

Egy egereken elvégzett szakirányú tanulmány azt mutatta, hogy a hidrogénnel kezelt egerek súlya csökken. Feltételezik, hogy a hidrogénes víz fogyasztása pozitív hatással volt az anyagcserére és ezáltal hozzájárult a testsúly csökkentéséhez.

Hidrogén cukorbetegség esetén

Az vércukorszint megemelkedésének alapvető oka az inzulinhiány, mely hormonnak sokrétű biológiai hatása van. Az inzulin irányítja a glükóz, az aminosavak és zsírsavak felvételét a sejtekben. A sejtek számára rendkívül fontos a glükóz, mert a glükóz bontása során termelődik az ATP.

Ha a szervezetben túl alacsony az inzulin szint, kevés glükóz jut a vérből a sejtekbe. Ezáltal megemelkedik a glükóz koncentrációja a vérben (vércukor). A legújabb ismeretek alapján úgy tűnik, hogy főleg a 1-es típusú diabétesz esetén a sejtek energiája a mitokondria zavart működésén alapul. Ha a mitokondriumok sérülnek, a sejtek energiatermelése is csökken. A hasnyálmirigy sejtek ATP energia hiányban szenvednek. Ezért ezek nem termelnek inzulint.

A 2-es típusú diabétesz esetén fellépő mitokondrium-működési zavart több okra vezetik vissza. A megemelkedett koleszterin, különösen a triglicerid, de a koleszterincsökkentő gyógyszerek is lehetnek a mitokondriumokat zavaró tényezők. Tanulmányok kimutatták, hogy a hidrogénnel dúsított víz fogyasztása során a vércukorszint már pár hét után elkezd normalizálódni.

Hidrogén az agyi megbetegedések, emlékezetprobléma és demencia esetén

Az agyi funkciók, mint az olvasás, értés, emlékezet, számolás, koncentrációs képesség, felfogás és a képi és hangi jelek, ingerek feldolgozása, továbbá a logikus gondolkodás központi szerepet játszanak minden ember számára. Ha valaki képtelen az információt feldolgozni, és annak megfelelően cselekedni, vagy akár a személyes higiéniáját irányítani, ez mind arra utal, hogy az agy nem megfelelően működik. A demencia klinikai kórképe memóriazavar, intellektuális funkciók romlása, és a mindennapi élet tevékenységeinek károsodása. A betegség tünetei lehetnek a tanulási nehézség, az ítélőképesség csökkenése, idő és tér zavar, továbbá a kommunikáció-képesség elvesztése.

Hidrogén és a Parkinson-kór

A Parkinson-kórnak 3 fő tünete van: a remegés, a merevség és a akinézia (csökkent mozgásképesség). Azonban ki kell hangsúlyozni azt, hogy nem minden remegés vagy csökkent mozgásképesség jelenti egyből a Parkinson-kórt.

Hidrogén és a Szklerózis-Multiplex (SM)

Az SM kialakulásának az oka még nem tisztázott. Ami biztos, hogy a központi idegrendszer sejtjei, kifejezetten a mielin-termelő sejtek elpusztulnak. Amikor az idegsejtek mielin hüvelye megsérül vagy megsemmisül, onnantól azok az idegsejtek már nem működnek. Ennek a következménye az MS-re jellemző panaszok és tünetek, melyek az alábbiak:

- fáradtság
- mozgászavarok
- izomgörcsök
- látászavarok
- koordinációs zavarok
- érzékelési zavarok
- beszédzavarok
- hólyag és bélproblémák

A fáradtság szinte az összes MS beteg legfőbb tünete. Ez a tünet az energiahiányt tükrözi. Biokémiai szempontból nézve a túl kevés energia ATP hiányra, azaz molekuláris hidrogén hiányra utal.

Hidrogén és az agyvérzés

Az agyvérzést egy ér szakadása vagy elzáródása okozza az agyban. Amikor az agy egy része nem kap rendes vérellátást, nem jut a szükséges oxigénhez és tápanyaghoz, így az energiatermeléshez szükséges molekuláris hidrogénhez sem. A szövet az érintett területen megsérül és elhal. Azok a funkciók, amikért az érintett agyi rész felel, leállnak.
Attól függően, hogy a jobb vagy a bal agyfélteke érintett, a test ellenkező oldala károsodik vagy lebénul. Egy kezdeti agyvérzés első jelei a szóképzési és artikulációs zavarok, vagy érzékelési zavarok a testen. Az érintett területet határoló agyi részek sem működnek rendesen az agyvérzést követően, mert nem kapnak sem vért és sem jeleket a szomszédos idegsejtektől. Ha ezekbe a sérült, de még el nem halt agyi szövetekbe molekuláris hidrogént juttatunk, energiával látjuk el, ezáltal a szövetek regenerálódhatnak. Idővel az agy eme területe ismét rendesen tud működni. Függően az agyvérzés által érintett terület nagyságától, a regeneráció pár naptól pár hónapig is eltarthat. Mint ahogy azt már ismertettük, a hidrogén megemeli a sejtek energiáját, ezért több agyvérzéses betegnél alkalmazták már a hidrogént.


Hidrogén és a rák

A rákot fizikai és pszichológiai tényezők krónikus behatása okozza.
A tumor kialakulásának támogatói a következők: szabadgyökök, röntgensugárzás, kozmikus sugárzás, radioaktív sugárzás, UV sugárzás, elektromágneses mező, magasfeszültség, gyom- és féregirtók, ipari méreganyagok, dohányzás, szennyezett víz, immunszupresszív gyógyszerek, citosztatikus és kemoterápiás anyagok, higany (amalgám tömés).
Léteznek fizikai és kémiai támogatók is. Ezek mindegyike képes szabadgyököket képezni. Ezen sajátosságuk miatt képesek a lipideket, fehérjéket vagy nukleinsavakat a sejtekben megtámadni, és ezáltal a sejtszerkezetet, különösképpen a DNS-t károsítani.

Ha a szadadgyökök sejtkárosító hatását semlegesíteni tudnánk, gátolhatnánk a rák kifejlődését. A szabadgyökök ellen a legjobb anyagok az antioxidánsok. Léteznek biológiai antioxidánsok, melyek azok az összetevők, amelyek a szervezetben előfordulnak. Ezek a szelén, glutation, hidrogén, A vitamin, C-vitamin, E vitamin, rezveratrol, továbbá néhány enzim, csak hogy párat említsünk.

Az antioxidáns ereje azon múlik, hogy mennyire tudja az oxidációt gátolni. Az oxidáció ellentéte a redukció. Egy olyan anyag, aminek magas a redukciós potenciálja (Redox-potenciál, ORP) az egy erős antioxidáns. A hidrogén biológiai értelemben a legmagasabb redukciós potenciállal rendelkező molekula, ezért a hidrogén a legerősebb antioxidáns.

A hidrogén a rák képződésével szemben háromszoros védelmet nyújt:
- a hidrogén a legerősebb antioxidáns
- a hidrogén megemeli az ATP energiát a sejtekben
- a hidrogén fontos szerepet játszik a károsodott DNS helyreállításában.


Hidrogén és a látási rendellenességek (glaucoma és macular degeneráció)

Egy orvosi tanulmány szerint a hidrogénnel dúsított szemcseppel történt kezelések során javulás volt tapasztalható bizonyos szembetegségek esetén.


Hidrogén és a köszvény és artrózis

A hidrogén stimulálja a porcsejtek regenerálódását, úgy hogy az oxigént a sejtekbe szállítja. Továbbá támogatja az ízületi folyadék termelését is.


Hidrogén, mint fájdalomcsillapító

Azok a betegek, akiknek erős fájdalmaik voltak a betegségük miatt (rák, reumás köszvény, sérülést szenvedettek, vagy műtétek utáni fájdalmakkal küzdők), a hidrogénnel történt kezelés után a fájdalom csökkenését tapasztalták.


7 . A hidrogén az egészséges emberek számára


Hidrogén és a sportolók

A hidrogén által az egészséges emberek is növelhetik fizikai teljesítményüket. A sport területén még szerény adat áll rendelkezésre, de az első tanulmányok már kimutatták a hidrogénnel dúsított víz pozitív hatását a sportolók atlétikai teljesítményére. Mindenekelőtt azt bizonyították, hogy a hidrogénnel dúsított víz fogyasztása jelentősen csökkenti a regenerálódás idejét. Hidrogén használata esetén a CO2 leadás ideje és a vér laktát (tejsav) szintje csökkent, szemben azzal, amikor nem használtak hidrogént.
Atléták esetében a hidrogén laktát csökkentő hatásának gyakorlati következménye van: a rendszeres hidrogén bevitel esetén az atléták tovább képesek az aerob fázisban edzeni, így magasabb állóképességet elérni.

A terhelés során fellépő kálium plazmaszint emelkedés csökken hidrogén használata esetén. A terhelés során emelkedő leukocita szint ugyancsak alacsonyabb volt hidrogén használata esetén.
A hidrogén használata során a test oxigénigénye is csökkent, ez arra utal, hogy az oxigén a szervezetben jobban hasznosul. Ez azon alapszik, hogy a szervezetben magas hidrogénszint áll rendelkezésre, és az sejtek ATP szintje magas. Továbbá, a hidrogénnel dúsított víz nem szerepel a doppinglistán.

A hidrogén fokozza az agyi teljesítményt egészséges embereknél

A hidrogén segíti a diákokat. A diákok körében mért figyelemproblémák az utóbbi évtizedben rohamosan emelkedtek. A koncentráció képesség már sok fiatal esetében nincs jelen. Ez a képesség az agy adrenalin és dopamin szintjével van összefüggésben. Ha ez a szint túl alacsony, csökken a figyelem. Ezt a zavart pár éve Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD, azaz figyelemhiányos hiperaktivitásos zavar) hívják. A hidrogénnel dúsított víz segít a koncentráció fokozásában, ezáltal javul a teljesítmény.

A hidrogén és az alvásprobléma

A nyugati világban a népesség több mint 50%-a küzd alvásproblémákkal.
Az alvásproblémák következményei: a csökkent figyelem, lassabb reakcióidő, kognitív zavarok, hatszor magasabb baleseti rizikó. Az alvásprobléma ugyanakkor komoly gazdasági károkhoz is vezet, mert nem csak a nagy balesetek, katasztrófák vezethetők vissza az alváshiányra, hanem napi szinten érzékelhető a termeléscsökkenés a fáradtság miatt. Az alváshiány a figyelem, a koncentrációs készség, a vizuális ingerekre történő reakció, a vizuális jelek feldolgozásának és a matematikai műveletek megoldási képességének csökkenéséhez vezet.

A fáradtságnak több oka van, azonban szinte minden esetben a fő ok a mitokondriális működés csökkenése. A mitokondrium csaknem minden sejt azon része, amely a sejtenergiát (ATP) biztosítja.  A mitokondriumok működésének zavara a test elsavasodását okozza. A molekuláris hidrogén bizonyíthatóan egy ideális antioxidáns molekula az oxidációs stressz következményeivel szemben. A kis mérete miatt képes behatolni a mitokondriumokba, és ott kifejteni az antioxidáns hatását. Az oxigén felhasználás és a széndioxid termelés mérésével a tudósok képesek bizonyítani, hogy a molekuláris hidrogén pozitívan befolyásolhatja az energia anyagcserét, mellékhatásként pedig felgyorsítja a zsír elégetését.

A hidrogén és a Jetlag

A Jetlag az az állapot, amit az ember több időzóna átrepülése után tapasztal. A nappalok és az éjszakák ritmusa felborul. Ezek fáradtságban, levertségben, az alvási ritmus zavarában, gyomor- és bélproblémákban, továbbá csökkent agyi teljesítményben nyilvánulnak meg. Azon emberek nagy része, akik sokat repülnek, mint például a pilóták, légiutaskísérők, menedzserek, katonák, és nemzetközi sportolók, ezen tünetekben szenvednek. Ahogy a fáradtságnál, úgy ez esetben is segít a molekuláris hidrogén az általános állapot jelentős javításával.

A hidrogén, mint stimuláns férfiak és nők számára

A mindennapi hektikus élet során az emberek gyakran több energiát használnak fel, mint ami rendelkezésükre áll. Emiatt kiégnek, az un. kiégés-szindrómában szenvednek. Ez sok esetben a szexuális működés zavaraihoz vezet. Libidó hiány és erekcióprobléma lesz a következmény.
Ehhez hozzájön még az is, hogy sokan koleszterincsökkentőt szednek. Ezek csökkentik a tesztoszteron és az ösztrogén bioszintézisét, ezáltal a potenciát és a szexuális kedvet is. Ahogy a férfiak, úgy a nők is szenvedhetnek a libidóhiánytól, nemcsak a menopauza idején, hanem már jóval fiatalabb korban is. A szexuális kedv központja nem a nemi szervekben, hanem az agyban, pontosabban a hypothalamusban van. A szexuális izgalmat a dopamin szint befolyásolja. Ha túl kevés a dopamin a hypothalamusban, akkor levertség jelentkezik, inaktivitással és libidócsökkenéssel párosulva.
Tudományos bizonyíték van arra, hogy a hidrogén elősegíti a dopamin bioszintézisét, és ezáltal a férfiak és nők szexuális vágyait stimulálja. A hidrogén a nitrogén-oxid termelést is emeli, így több vér jut a nemi szervekhez.

8. Hidrogén bőrproblémákra


A hidrogén, mint fürdő: a hidrogénnel dúsított vízből készült fürdő egy további felhasználási lehetőség. Ez kizárólag egy hatóanyagot tartalmaz: a hidrogént. A hidrogén a bőrön keresztül behatol a sejtekbe, ott ATP energiát és vizet termel. Ez minden, amire a bőrnek szüksége van, hogy egészséges, friss és fiatalos maradjon. (A SISEL bőrkozmetikai csomag együttes használatát javasoljuk. Természetesen, a hidrogén ebben a formában is minden fiziológiai hatását kifejti. A hidrogén a bőr sérült felületeit rendbe hozza, akár a nap károsító hatása, akár más irritáló, allergén behatás okozta azokat.

A hidrogénfürdő az alábbi tulajdonságokkal jellemezhető:
- csak egy összetevője van (hidrogén)
- a hidrogén behatol a bőrbe
- a hidrogén behatol a sejtekbe
- a hidrogén energiát és vizet termel a sejtekben
- a hidrogén helyrehozza a károsodott bőrsejteket
- a hidrogén a fürdő után az ápoló termékek jobb felszívódását és hatását eredményezi
 (Javasoljuk a SISEL méreganyagmentes bőrkozmetikai csomagjának együttes használatát)

9. Mennyire biztonságos a hidrogén?


Számos tudományos intézetben vizsgálták a hosszútávon, magas dózisban bevitt hidrogén hatásait. Minden egyes tanulmány bebizonyította, hogy nincsenek mellékhatásai. Megfigyelték továbbá, hogy nem lép fel keresztreakció más gyógyszerek (vérnyomáscsökkentők, antidepresszánsok, antihisztaminok) párhuzamos szedése esetén.

Végül: van elég levegőnk és elegendő oxigénünk.

Ami nekünk hiányzik, az a hidrogén. A molekuláris hidrogén minden sejtben reakcióba lép az oxigénnel, és létrehozza az élethez szükséges energiát. A hidrogén az életenergiánk kulcsa!


"Nem az oxigén, hanem a HIDROGÉN az élet üzemanyaga!"
Szent-Györgyi Albert

 


A molekuláris hidrogén hatása az érrendszerre (egy ismerős idegsebész orvos kiegészítése)


Összességében megállapítható, hogy a molekuláris Hidrogén élettani hatása kedvező,
és elmondható, hogy mind az öröklött, mind a szerzett betegségek vonatkozásában kockázat nélkül használható. Legújabb agykutatási eredmények közvetlenül utalnak arra, hogy a HSP (Haemosiderin pigment) jelenlétét a molekuláris hidrogén stabilizálja az agyi vérkeringésben. Ez azt jelenti, hogy közvetlen módon, mikrokémiai transzportként működik, és meggyorsítja, támogatja az idegvégkészülékek közötti információ átvitelét. Itt mind a fizikai, mind a kémiai adatátvitel serkentése nagy jelentőséggel bír, amennyiben kimondható, hogy az idegvégződések közti kapcsolat létrejöttéhez nagymértékben hozzájárul, azaz olyan szinapszist biztosít, amely szintetikus gyógyszerekben sem lelhető fel ilyen mértékben. Érthetően rávilágítva működésére tehát azt láthatjuk, hogy korábban megindult elöregedési folyamatokban képes egyrészt a folyamat lassítására, másrészt a már megkezdődött betegségek visszafordítására. Ez igen nagy jelentőséggel bír az orvoslás tekintetében, mert a sejtek közötti illetve a sejten belüli anyagcsere hordozók minél gyorsabb, minél kockázatmentesebb folyamatát keresik minden biokémiai laboratóriumban annak érdekében, hogy egyre nagyobb eredménnyel tudjanak kifejleszteni széles spektrumban ható készítményeket.

A fentiek első sorban a sejtek közti, illetve sejteken belüli adatátvitelt részletezték, utalva az elsődleges molekuláris hidrogénszint fokozására.

Meg kell azonban jegyezni, hogy a molekuláris hidrogénnek közvetlenül hatása van az erekre, a véredényekre, és a vér dinamikai mutatóira. Az emberi erek három rétegben felépülve, önálló szervként végzik munkájukat. Különösen a külső rétegződés (endothelium agitatilla) működése igen fontos élettani mechanizmust rejt. Gyakran ennek a külső védőhüvelynek a meghibásodása képes az áramló vérben lévő vérlemezkék és más alaki elemek károsítására. Itt bír óriási jelentőséggel a molekuláris hidrogén visszafordító hatása, mely távlatilag igen komoly pozitivitás jelent. A vér zsírszintjének megemelkedése, a rendszeresen fogyasztott alkohol, és toxikus hatású anyagok lassan de kétségtelenül folyamatosan támadják az erek belső rétegeit, melyek közül a legnagyobb kórtani jelentőséggel a fent említett külső réteg biológiai károsodása rejt kockázatot. A molekuláris hidrogén ezt a kockázatot csökkenti, és az oly rettegett szívinfarktust és az agyi vérellátási zavarok kialakulását képes megakadályozni. Az történik ugyanis, hogy az erek legbelső bélése (endothelium intima) és középső bélése (endothelium media) közötti károsodásokat visszafordítja, az ún. PAN C3 nevű enzim megfelelő helyre történő beépülését segítve. Így tehát azt látjuk, hogy a molekuláris hidrogén kifejezetten jótékony hatással bír érrendszerünkre, csökkentve azok megbetegedésének rizikófaktorát. Látni kell azonban, hogy a molekuláris hidrogén szervezetbe történő bejutása, a szervezeten belüli megfelelő helyekbe történő beépülése, valamint a kóros folyamatok visszafordulása időt vesz igénybe. Ezért tehát azok a készítmények, amelyek a molekuláris biológia ilyen irányú kutatásán, fejlesztésén alapulnak, csak megfelelő rendszerességgel és irányítottsággal képesek jótékony hatásukat érezhetővé tenni. Arról van szó ugyanis, hogy a szervezetbe bejutó molekulák jelentős része az emésztő traktusban lebomlik és kiürül. Csak folyamatos adaptációval érhető el az előnyök kialakulása. Külön fontosságot tulajdoníthatunk azoknak az egyéb táplálék kiegészítőknek, amelyek arra lettek kifejlesztve, hogy a molekuláris hidrogént minden olyan helyre elszállítsák a szervezeten belül,  ahol annak hatását várjuk. Ezért érdemes a termékforgalmazó munkatársainak szakvéleményét kikérni azt illetően, hogy milyen egyéb táplálék kiegészítők fogyasztása ajánlott a molekuláris hidrogént tartalmazó készítmény kúraszerű fogyasztása mellett.